Mee ja tšilli kooslus on imeline! Puista see mahlane ja suus sulav meekana üle röstitud seesamiseemnetega ja paku nuudlite või riisiga.
Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.
Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.
Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.
Retsept ja foto: Margaret, Karmen, Aimei ja Johanna Laagri Kooli 5.a klassist.
Ained
Juhend
Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.
Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.
Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.