Magus ja mahlane õuna-ploomikook võidab kindlasti iga koogisõbra südame. Koogile annavad hapukust ploomid ja õunad, samas lisab lõpus lisatud meeglasuur mõnusat mesimagusat maitset. Et sellel koogil on mesi glasuuri rollis ja lisatakse alles veidi jahtunud koogile, jäävad alles kõik mee kasulikud omadused, mis kuumutamisel häviksid.
Vahusta ühes kausis või koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa munad ja sega kõik ühtlaseks. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber ning sega uuesti.
Kalla võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega tükeldatud õunad ja ploomid sidrunimahla ja kaneeliga ning lao need tainale. Suru viljad kergelt taina sisse.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 40–45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Lase koogil veidi jahtuda ja nirista siis koogile peale mesi.
Retsept ja fotod: Tuuli Mathisen
Ained
Juhend
Vahusta ühes kausis või koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa munad ja sega kõik ühtlaseks. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber ning sega uuesti.
Kalla võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega tükeldatud õunad ja ploomid sidrunimahla ja kaneeliga ning lao need tainale. Suru viljad kergelt taina sisse.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 40–45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Lase koogil veidi jahtuda ja nirista siis koogile peale mesi.