Väljaprindi valikud:

Kitsejuustupirukas ürdimeega

Valmistan1 koguse

See pirukas üllatab toreda kooslusega pikantsest kitsejuustust ja ürtidest pungil meekastmest. Ürdimett jääb pirukasöömisest tõenäoliselt üle, hoia seda edaspidiseks kasutamiseks kaanetatud purgis külmkapis. Ürdimesi sobib hästi ka näiteks praetud halloumi viilude juurde või ahjujuurikatele niristamiseks.

 300 g pärmi-lehttinast
TÄIDIS
 3 muna
 200 g toasooja pehmet kitsejuustu
 150 g toasooja maitsestamata toorjuustu
 soola, pipart
 10 kirsstomatit
ÜRDIMESI
 suur peotäis ürte, näiteks tüümiani, basiilikut, punet, piparmünti, veidi rosmariini
 1 küüslauguküüs
 2 sl sidrunimahla
 1 dl vedelat mett
 soola, pipart
 soovi korral seemneid, nt päevalille omi
1

Lase tainal sulada ja rulli vajadusel õhemaks. Kata taignaga 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ning paari sentimeetri ulatuses ka servad. Vajuta kahvliga taigna põhja mõned augud ja tõsta vormiga täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2

Täidise valmistamiseks klopi munad lahti, sega hulka kitse- ja toorjuust. Maitsesta segu soola ja pipraga. Vala pirukapõhjale. Poolita kirsstomatid ja tõsta pirukale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

3

Ürdimee valmistamiseks töötle tükeldatud ürdid, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja mesi pestolaadseks kastmeks. Maitsesta soola ja musta pipraga, kuid nii, et kaste jääb ikkagi pigem magusapoolseks.

4

Paku pirukat toasoojalt või külmalt koos ürdimeega. Kui soovid, puista peale seemneid.